Mergi la conţinutul principal
Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Nu sunteţi racordat la sistemul de distribuţie a gazelor naturale şi doriţi să deveniţi client SC Mihoc-OIL SRL? Tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi paşii de mai jos:


De unde provin gazele naturale pe care le folosesc?

Gazele naturale provin din diverse surse de aprovizionare cu gaze a României: gaze produse intern şi gaze de import. Producţia internă de gaze naturale reprezintă 66-70 % din consumul total de gaze naturale, asigurată de 6 producători interni dintre care cei mai importanţi sunt Petrom şi Romgaz (99% din producţia internă). Pentru acoperirea integrală a necesarului de consum al pieţei româneşti se importă gaze naturale prin punctele Isaccea (jud. Tulcea) şi Medieşu Aurit (jud. Satu Mare) aflate la frontiera româno-ucrainiană, având ca provenienţă zăcămintele din Federaţia Rusă.

IMPORTANT! În cazul în care alegeţi să ne transmiteţi documentele prin Poştă, acestea trebuie să fie însoţite de contractul de mandat completat şi semnat în 3 exemplare. Acest document este indispensabil pentru ca dosarul cu cererea dumneavoastră să poata fi transmisă de către SC Mihoc-OIL SRL la operatorul sistemului de distribuţie.Plec din localitate o anumită perioadă. Pot să solicit sistarea furnizării gazelor naturale?

Da. Înteruperea furnizării gazelor naturale (operaţie contra cost) se realizează la cerere, printr-o notificare transmisă pe Centrul de Contact cu Clienţii din zona dumneavoastră, cu 15 zile calendaristice înainte de data intreruperii, precizând totodata şi data reluării furnizării (conform Condiţiilor standard de furnizare).Cine îmi montează şi autorizează centrala termică?

Montarea centralei termice şi alte lucrări de întreţinere a acesteia pot fi realizate de către orice altă firmă autorizată ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipienţilor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat).Taxa verificare/ revizie a instalaţiei de utilizare gaze naturale.

În conformitate cu prevederile legale, consumatorii sunt obligaţi să efectueze operaţiunile de verificare şi revizie a instalaţiilor pe bază de gaze naturale, putând alege oricare dintre firmele autorizate de ANRE în acest sens.Revizia/verificarea instalaţiei de utilizare a gazelor naturale

În conformitate cu prevederile legale, consumatorii sunt obligaţi să efectueze operaţiunile de verificare şi revizie a instalaţiilor pe bază de gaze naturale, putând alege oricare dintre firmele autorizate de ANRE în acest sens.


Când trebuie efectuată Revizia/Verificarea instalaţiei de utilizare a gazelor naturale ?

Când trebuie efectuată Revizia/Verificarea instalaţiei de utilizare a gazelor naturale ?
Conform legislaţiei în vigoare:

1. Verificarea instalaţiei de gaze naturale trebuie realizată odată la maxim 2 ani, iar Revizia instalaţiei de gaze naturale trebuie realizată odată la maxim 10 ani*.

2. Revizia este obligatorie şi în următoarele cazuri:
- în urma neutilizării instalaţiei o perioadă mai mare de 6 luni;
- după orice accident care poate afecta instalaţia de utilizare;
- în situaţiile de la punctele de mai sus, clientul are obligaţia de a anunţa SC MIHOC OIL SRL înainte de reutilizarea instalaţiei.

* Prin intermediul facturii de gaze naturale, SC MIHOC OIL SRL:
- vă reaminteşte cu 2 luni înainte despre apropierea datei la care trebuie efectuată Revizia/Verificarea;
- vă avertizeză dacă perioada legală de de efectuare a Verificării/Reviziei a fost depăşită.Ce presupun Revizia/Verificarea intstalaţiei de utilizare a gazelor naturale?

Verificarea sau revizia tehnică periodică este o operaţiune tehnică complexă, preventivă ce cuprinde verificări vizuale si acţiuni tehnice specifice menite să constate funcţionarea acesteia în condiţii optime de exploatare şi de siguranţă. Verificarea sau revizia tehnică nu include verificarea şi repararea aparatelor consumatoare de gaze naturale (de exemplu centrale termice).

 

Etichete

Despre noi

Societatea comerciala Mihoc Oil Srl a luat fiinta in anul 1996 si are ca principal obiect de activitate colectarea, transportul si valorificarea deseurilor periculoase (reziduuri petroliere si uleiuri uzate) prin punctul de lucru “Instalatie tratare deseuri periculoase si stabilizare titei usor”, situat in partea nordica a localitatii Pipirig, judetul Neamt, pe malul drept al raului Ozana.

Articole recomandate

Contact info

Societatea comerciala Mihoc Oil Srl a luat fiinta in anul 1996 si are ca principal obiect de activitate colectarea, transportul si valorificarea deseurilor periculoase (reziduuri petroliere si uleiuri uzate)