Mergi la conţinutul principal
Facturare în kWh

Facturare în kWh

De la data de 1 iulie 2008 s-a trecut la facturarea consumului de gaze naturale în unităţi de energie, preţul unitar al gazului fiind exprimat în RON/kWh.

Modalitatea de măsurare în kilowaţi-oră (kWh) asigură plata în funcţie de calitatea gazelor naturale pe care clienţii le primesc, şi nu în funcţie de volumul acestora. Cum sursele de provenienţă ale gazelor naturale sunt diferite (din producţia naţională sau din import), există mici diferenţe de calitate. Interesul consumatorului este acela de a avea un raport calitate/preţ corespunzător. În Uniunea Europeană măsurarea consumului în kWh este deja un standard.

Transformarea volumelor de gaze naturale în unităţi de energie se face prin aplicarea următoarei formule: Energia (kWh) = Volumul de gaze (m3)x Puterea Calorică Superioară (PCS). PCS se determină prin analiza gazelor şi exprimă cantitatea de energie produsă prin combustia unui metru cub de gaze. Cu cât PCS este mai mare, cu atât puterea de încălzire a gazelor este mai ridicată. Pentru determinarea PCS se folosesc echipamente performante, plasate în numeroase puncte din reţeaua naţională.

Etichete

Despre noi

Societatea comerciala Mihoc Oil Srl a luat fiinta in anul 1996 si are ca principal obiect de activitate colectarea, transportul si valorificarea deseurilor periculoase (reziduuri petroliere si uleiuri uzate) prin punctul de lucru “Instalatie tratare deseuri periculoase si stabilizare titei usor”, situat in partea nordica a localitatii Pipirig, judetul Neamt, pe malul drept al raului Ozana.

Articole recomandate

Contact info

Societatea comerciala Mihoc Oil Srl a luat fiinta in anul 1996 si are ca principal obiect de activitate colectarea, transportul si valorificarea deseurilor periculoase (reziduuri petroliere si uleiuri uzate)