Stiri
Obligativitatea efectuarii reviziei/verificarii instalatiei de utilizare a gazelor naturale Imprimare Email

  • Efectuarea verificării/reviziei instalaţiei de utilizare a gazelor naturale este, conform noilor prevederi legislative (Normele Tehnice î n vigoare NTPEE - 2008 aprobate prin Ordinul A.N.R.E 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009), o obligaţie ce revine clienţilor.
  • Potrivit normelor legale în vigoare, verificarea tehnică a instalaţiilor de utilizare se realizează la maximum 2 ani, iar revizia tehnică a instalaţiei de utilizare la maximum 10 ani.

Revizia este obligatorie şi în următoarele cazuri:

  • în urma neutilizării instalaţiei o perioadă mai mare de 6 luni;
  • după orice accident care poate afecta instalaţia de utilizare.

În cazul nerealizării serviciului de verificare/revizie în termenul specificat mai sus, pentru asigurarea reţelei şi a instalaţiei de utilizare, furnizorul de gaze naturale SC Mihoc-Oil SRL va fi pus în situaţia de a aplica măsurile de sistare a furnizării gazelor naturale.

În vederea îndeplinirii obligaţiilor legale, clienţii SC Mihoc-Oil SRL  pot alege pentru efectuarea serviciului de verificare/revizie orice firmă autorizată ANRE.

Prin intermediul facturii de gaze naturale SC Mihoc-Oil SRL informeză clienţii privind data limită până la care trebuie să efectueze serviciul de revizie/verificare. De asemenea, furnizorul de gaze naturale vă pune la dispoziţie prevederile legale în vigoare (link catre sectiunea informarea consumatorilor/extras NTPEE) şi informaţii cu privire la acest subiect*.

___

* Pentru mai multe informaţii cu privire la acest subiect, vă invităm să ne scrieţi la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau să ne contactaţi la numărul 0233-252-202

 
Obligatiile furnizorului de gaze Imprimare Email

Conform Ordinului nr. 37 din 1 octombrie 2007 emis de ANRE va prezentam obligatiile furnizorului de gaze naturale ce decurg din Standardul de Performanta al Furnizorului.

 
Facturarea gazelor naturale în kilowati-ora Imprimare Email

  • De la data de 1 iulie 2008 s-a trecut la facturarea consumului de gaze naturale în unităţi de energie, preţul unitar al gazului fiind exprimat în RON/kWh. Cu toate acestea, pe factură, consumul este indicat în ambele sisteme de măsurare, atât în metri cubi, cât şi în kilowaţi-oră, pentru mai multă transparenţă.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Reglementari in domeniul gazelor naturale Imprimare Email

 
Citirea contorului: odata la trei luni Imprimare Email

  • Începand cu 1 Noiembrie 2009 citirea contorului se va efectua odată la 3 luni, facturarea lunară urmând a fi realizată în baza estimării conform Programului de consum sau a unui index autocitit.
  • Consumul va fi regularizat în baza unui index citit de către operatorul sistemului de distribuţie sau a celui autocitit, transmis de dumneavoastră.
  • Indexul autocitit poate fi transmis într-un interval de 3 zile calendaristice începând cu data estimată a citirii regăsita pe factura de gaze naturale.
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2

Parteneri

Telefonul consumatorului